De ce alegerea noastra este Drupal?

Drupal este prima noastră alegere atunci când dezvoltăm un site din câteva motive simple: open source, flexibilitate si personalizare, siguranta, SEO friendly, o comunitate mare. Tu ce alegi?

Drupal este un sistem open source CMS (Content Management System) utilizat în dezvoltarea web de orice tip, de la site-uri simple de prezentare până la portaluri web complete, soluții de comerț electronic și rețele sociale.

Drupal este prima noastră alegere atunci când dezvoltăm un site din câteva motive simple:

1. Open Source.

Drupal este gratuit. Asta înseamnă costuri mai mici pentru clienții noștri, întotdeauna o veste bună. Ne permite să schimbăm tot ceea ce avem nevoie încă din cod, dar aceasta nu este întotdeauna o opțiune recomandată, asta ducând la al doilea motiv:

2. Drupal este flexibil și personalizabil.

Există peste 30.000 de module și teme gata pentru extinderea nucleului Drupal. Acest lucru permite utilizatorilor să creeze orice tip de aplicație web necesară (bloguri, soluții de comerț electronic, site-uri corporative, forumuri și rețele sociale). Acesta poate fi folosit pentru a construi site-uri sofisticate. Oferă posibilitatea de a defini câmpuri personalizate care pot fi utilizate între diferite tipuri de conținut, utilizatori, comentarii, termeni și alte entități utilizate pentru a le crea. Acesta oferă o gamă largă de distribuții kickstart (o distribuție este o configurație Drupal compusă din nucleul Drupal și modulele contribuite care au o funcție definită). Un alt punct marcat aici este separarea temei și a funcționalității. Dezvoltatorii pot schimba cu ușurință, fără a intra prea adânc în funcționalitate.

3. Este dovedit și sigur.

Drupal este folosit de fiecare strat al societății. Fie că vorbim despre site-uri de prezentare mici, bloguri aflate la început de drum, magazine online, marile corporații, chiar guverne pentru site-uri ca White House. Asta dovedeşte că toată lumea poate conta pe Drupal atunci când vine vorba de Drupal. Politica Drupal este aceea de a anunța fiecare vulnerabilitate de securitate după lansarea remedierii. Echipa de bază Drupal și dezvoltatorii de module au contribuit în mod regulat la lansarea și remedierile de securitate.

4. SEO prietenos.

Există câteva module care pot trimite site-ul dvs. Drupal în partea superioară a rezultatelor căutării. Puteți adăuga metatag-uri, etichete de articole, optimizare social media, totul din panoul de administrare, fără a fi nevoie să scrieți cod pentru fiecare articol.

5. Comunitatea Drupal.

Există peste un milion de membrii în comunitatea Drupal online și peste 30.000 de dezvoltatori care vorbesc zilnic despre asta. Deci, atunci când aveți o întrebare, cel mai probabil veți găsi răspunsul în câteva minute. Ca toate sistemele (plătite sau cu sursă deschisă) au și câteva probleme. Viteza este una dintre ele. Dacă nu sunteți atent cum îl utilizați, Drupal poate deveni o gaură întunecată a resurselor serverului. Are un sistem de caching construit și există câteva module care pot ajuta, dar care va necesita o formă de găzduire pentru a oferi acces la acceleratori PHP cum ar fi XCache sau APC. In ultimul timp, o mulțime de companii de hosting oferă pachete specifice Drupal. Chiar și așa, cel mai bun mod de a depăși această problemă este să știi că este recomandat să configurezi și modulele.

Pe scurt, Drupal este prima noastră alegere atunci când este necesar un site Web. Care este alegerea ta?