Importanta unui website in afacerea ta

Exista multe masuri pe care le poti lua pentru a-ti dezvolta afacerea. Un website bine pus la punct poate face minuni.

Vad multe afaceri conduse pe Facebook. O pagina acolo ajuta enorm, dar nu iti poate duce afacerea la adevaratul potential. E recomandat sa ai o prezenta puternica in social media, dar nu este de ajuns.

Atunci cand un om scoate un telefon si cauta serviciul pe care tu il oferi, nu o sa intre pe Facebook, ci o sa caute in unul din motoarele de cautare, cel mai probabil Google, in Romania. Atunci tu trebuie sa fii primul rezultat afisat.

Exista cateva metode de a-ti duce afacerea la alt nivel.

 

1.Angajeaza  firma profesionista de web development.

Un site facut de un profesionist te ajuta sa impui respect. Un site facut bine, este mai rapid, se citeste mai usor, atat de catre oameni, cat si de catre motoarele de cautare, este mai curat din punct de vedere al designului, iar asta le da posibilitatea vizitatorilor sa vada adevaratul potential al afacerii tale, fie ca tu conduci un blog sau un mall online.

2.Fii original in articolele de pe website

Nimanui nu ii place sa citeasca articole pe care le-a intalnit si in alte parti. Oamenii o sa le inchida si o sa treaca la urmatorul site. Motoarele de cautare sunt mai rautacioase. Iti depuncteaza siteul, sau mai mult, il ignora in urmatoarele cautari. Si daca tot vorbim de motoare de cautare si articole, urmatorul punct vorbeste despre blog.

3.Adauga-ti un blog la website

Oferiti-le clientilor vostri informatii despre produsele sau serviciile voastre. Invatati-i sa le foloseasca si sa le dezvolte. Asta o sa ii convinga sa cumpere, daca sunt nehotarati. Vorbiti despre avantajele pe care le aduce produsul vostru, si dezavantajele pe care le au daca nu il achizitioneaza. Oferiti informatii despre cum lucrati, pentru a-i demonstra potentialului client ca sunteti profesionisti. Aratati-i ca stiti ce faceti.

4.Retelele de socializare

Desi nu iti poate conduce afacerea, prezenta pe retelele de socializare te poate ajuta. Sunt milioane de utilizatori acolo care cauta tot timpul ceva nou si interesant de citit. Uneori oameni nu stiu ca au nevoie de produsul vostru, iar un post pe wall-ul lor de Facebook o sa le aduca aminte de asta. Atentie! O pagina cu multe likeuri nu are nici un avantaj. Ai nevoie de activitate constanta, si aici nu ma refer doar la likeuri cumparate . Trebuie ca cei care te urmaresc pe retele de socializare sa fie oameni reali, pe care sa ii poti transforma in clienti, sau care te pot recomanda prin comentariile, likeurile si distribuirile lor.

5.Fii mobile friendly

Peste jumatate din cautarile pe google sunt facute de pe dispozitive mobile. Siteul tau a aparut acolo? Nu, daca nu este responsive. Inca din august 2015, Google a decis ca va arata userilor lui de pe dispozitive mobile doar siteuri pe care le pot citi pe dispozitivele respective. Daca nu esti familiar cu termenul “responsive”,  vezi punctul 1.

Daca afacerea ta online poate fi imbunatatita, te invit sa ne contactezi. Ne putem intalni la o cafea (virtuala sau reala), si iti putem da sfaturi,care la noi sunt gratuite, despre ce am schimba noi in siteul vostru. Mai mult de atat, daca ai o afacere interesanta, noi te putem ajuta sa iti gasesti partenerii de care ai nevoie, insa asta va fi dezvoltat in urmatorul articol.