Educatia si networkingul in afacerea ta.

Educatia este importanta atunci cand conduci o afacere? Dar networking-ul? Daca si tu consideri ca “DA” atunci citeste mai departe.

Am fost pe 18 octombrie la seminarul lui Lorand Soares Sasz  a patra oara, si am postat pe Facebook ca suntem acolo. Incredibil cat de multi oameni considera ca aceste seminarii sunt absolut inutile si ca este o pierdere de timp. Asa ne-am hotarat sa ne intrebam de ce mergem acolo, si din toate motivele am ales doua.
Lorand Soares Sasz nu da solutii magice pentru a creste intr-o zi cat altii intr-un an, cum se asteapta unii. Informatiile de la seminarul gratuit nu se schimba foarte mult, si nu sunt lucruri pe care nu le-ai mai auzit, mai ales daca mergi de patru ori.
 Educatia este viitorul
Am spus ca noi participam la seminarii si traininguri din 2 motive.

1. Motivare si educatia obtinuta.

Ne ajuta sa mergem a doua zi la birou si sa facem ceea ce deja stim dar am tot amanat. De exemplu dupa punctul 7, cati dintre voi si-au verificat site-ul pe mobil? 
Am cateva intrebari in legatura cu asta.
 
V-a placut ce ati vazut?
Ati vazut ceva?
Ai putut citi ce scrie acolo fara sa dai zoom?
Te-ai gasit la o cautare pe google?
 
Daca ai raspuns “NU” la macar una din intrebari, e cazul sa iei masuri.
Da-ne un mesaj si hai la o cafea sa iti spunem noi de ce. Te costa doar timp.
O sa iti spunem ce trebuie sa faci sa ai site-ul mobile friendly, cum sa il faci lizibil atat de catre utilizatori (care sunt posibili clienti sau colaboratori), si cum il poti duce mult mai sus in rezultatele de pe google si alte motoare de cautare prin tehnici pe care probabil le-ai mai auzit, dar nu le folosesti.
Sunt zeci de seminarii si traininguri gratuite la care poti participa peste tot in tara. Trebuie doar sa vrei. Pe langa ceea ce inveti acolo, beneficiezi de posibilitatea de a cunoaste oameni, antreprenori sau nu, cu care poti incepe diverse colaborari, si asta ma duce la al doilea punct al articolului.
 

2. Networking-ul.

Dupa primul seminar am mers in bizzclub, iar dupa 3 sedinte am devenit membru.
 
Rezultatul nostru nu se numara in clienti, ci in evolutia personala. Spunea Lorand la un moment dat ca daca vrei ca afacerea ta sa creasca, trebuie sa cresti tu personal.
Asta mi s-a intamplat mie in bizzclub. Tot acolo am aflat ca asta se numeste “Legea pragului limitativ” sau “Legea capacului” in cele 21 de legi ale leadershipului, scrisa de John Maxwell.
 
“Cine mai e si Maxwell asta?” Tipul ala din US care a fost chemat in absolut fiecare tara din lume (cele recunoscute de ONU) sa ajute liderii sa se dezvolte. Si nu a mers pe gratis. Iar pe langa el mai merg si sute de oameni, care fac parte din echipa lui, dar asta e deja alta poveste.
Ca rezultat al networking-ului am inceput colaborari cu Optimpro,  Relaxarea si multi altii. Am gasit furnizori cu preturi mult mai mici decat stiam noi ca exista si clienti, barter (troc),  colaborari, proiecte pro bono cu asociatii precum Asociatia Natura din romania sau Actions for Change.
Atat educatia ta personala si profesionala cat si networking-ul trebuie sa fie tot timpul o prioritate. Noi te putem ajuta sa te educi in partea de online. Iti putem arata cum sa iti cresti afacerea pe partea asta, care devine o parte din ce in ce mai importanta cu fiecare zi.