Drupal sau WordPress?

Un sistem de management al continutului (CMS) este, in esenta, un cadru pentru crearea si intretinerea site-urilor web, iar alegerea celui potrivit va va permite sa produceti si sa mentineti un site de orice dimensiune, folosit in orice domeniu de aplicare.

Exista multe optiuni CMS, printre care si Magento, Joomla si MODX, dar ne vom concentra pe doua dintre cele mai importante: Drupal si WordPress, ambele fiind bine cunoscute.

WordPress se poate lauda ca detine acum 25% din toate site-urile din intreaga lume, facandu-l cel mai popular CMS din lume. Nu mai este doar vizualizat ca o platforma de blogging, WordPress a devenit mult mai mult decat atat. Acesta poate fi descris, cu precizie, ca CMS full-featured cu tone de optiuni pentru adaugarea de plugin-uri care sporesc caracteristicile si functionalitatea. Are o putere din ce in ce mai mare asupra site-urilor corporative si intreprinderilor mijlocii, precum si blog-urilor personale. Cu o configuratie relativ usoara si o gama vasta de materiale de suport si de formare disponibile (o mare parte din acestea sunt gratuite), este o alegere solida.

Drupal este, de asemenea, un CMS recunoscut si devine alegerea principala pentru anumite elemente din industrie, inclusiv guvernul, educatia si organizatiile non-profit. Acesta conduce acum un impresionant 12% + din top 100K site-uri web. Uneori descrisa ca o platforma a dezvoltatorului, Drupal ofera functii si functionalitati chiar si pentru cele mai complexe site-uri.

Un avantaj major al ambelor sisteme este acela ca amandoua au comunitati vibrante si entuziaste, desi Drupal este, probabil, mai organizat la nivel mondial si, unii spun, este pentru oamenii mai pasionaţi. Un lucru sigur este ca ambele CMS-uri au avut o crestere dramatica si s-au imbunatatit cu fiecare noua versiune.

Deci, ce ar trebui organizatia dvs. sa aleaga? Exista o multime de asemanari intre cele doua sisteme si, fara indoiala, puteti crea site-uri uimitoare pe ambele platforme, astfel incat alegerea dvs. este mai probabil sa se bazeze pe nevoi specifice. Iata cateva aspecte importante pentru fiecare CMS:

Noi am explicat de ce alegerea noastra este Drupal acum ceva timp, dar de data asta ne-am propus sa lasam deoparte preferintepe personale pentru a face o analiza cat mai amanuntita.

Drupal

O baza de date foarte evoluata, care poate fi configurata fara sfarsit pentru a gazdui companii cu o multime de date despre produse sau servicii care trebuie urmarite, sortate, afisate si analizate.

Pot sa sustina volume foarte mari de trafic si sa ruleze site-uri web cu o dimensiune mare de continut. Site-urile Drupal sunt foarte scalabile şi mai rapide decat concurenta. Drupal ofera o performanta mai buna din caseta cu caracteristici implicite de memorare in cache.

Bine optimizat pentru motoarele de cautare SEO inca de la instalarea de baza. Cu modulele si configuratia potrivita se pot simplifica sarcinile de SEO pentru organizatie.

Cu securitatea la nivel de intreprindere, Drupal este favorizat de multe companii de top si agentii guvernamentale. Echipa de securitate Drupal este foarte activa si are un proces de revizuire mai riguros pentru noile plugin-uri.

Site-uri mai rapide. Daca viteza este o cerinta cheie, atunci sistemul de caching al Drupal adauga un zip suplimentar pe site-ul dvs.

O multitudine de plugin-uri (module) in afara casetei pentru a adauga noi funcţionalitaţi. Acest lucru este linistitor si poate accelera dezvoltarea viitoare a site-ului dvs. pe masura ce nevoile dvs. evolueaza.

Optiuni de control cu ​​granulatie fina la toate nivelurile procesului de setare.

O comunitate diversa si investita, care este globala, cu un numar tot mai mare de conferinte, tabere si grupuri de utilizatori locali - toate cunoscute pentru accentul pus pe primirea si sprijinirea noilor membri. Refrenul este adesea citat: "Am venit pentru Drupal, dar am ramas pentru comunitate".

WordPress

WordPress are un tablou de bord mai usor de utilizat, cu o interfata intuitiva, lustruita si usor de manipulat pentru creatorii si editorii de continut. Acest lucru face ca etapa de invaţare a personalului sa fie mai usoara si poate reduce dependenta de o agentie externa pentru a face ca sarcinile de editare si incarcare sa fie mai simple. Adoptarea WordPress a fost, intr-o mare masura, alimentata de aceasta accesibilitate.

O multime de teme gratuite si premium (platite) care sunt responsive pentru dispozitivele mobile si care pot oferi site-uri usor de personalizat, care arata minunat cu modificari minime.

Noile upgrade-uri. Imbunatatirile WordPress sunt automate, astfel incat utilizatorul nu trebuie sa implementeze manual codul. Cu toate acestea, cu cea mai recenta versiune de Drupal sunt aduse la zi si actualizarile automate.

Aplicatie mobila pentru efectuarea de modificari, actualizari si modificari in deplasare. Un UI bine implementat si care functioneaza foarte bine.

Inca o platforma de publicare mai usoara, cu built-in multi-authoring si multe profiluri de utilizator create. Ambele CMS-uri sunt foarte evoluate si sunt investiţii bune daca doriti sa ţineţi pasul cu tehnologia. Pentru a face o alegere in cunostinta de cauza, trebuie sa faceti o multime de lucruri in etapele de planificare si descoperire, in care va stabiliti ce trebuie sa faca site-ul dvs., cine il va conduce si ii va gestiona, care vor fi nevoile dvs. viitoare.

Nu stiti ce sa alegeţi? Obtineti o analiza gratuita a site-ului web si in formularul de contact cereti-ne sa va determinam ce tehnologie este cea mai potrivita si daca exista vulnerabilitati in site-ul dvs. curent (daca aveti unul).